https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/d29vbm1hcHAtbmw%3D/62ab406fb3d0d/shutterstock_2053111313_1_20220616_163839.jpgshutterstock_2053111313

Geld

Welke verzekeringen zijn voor huiseigenaren verplicht?

Als je net een huis hebt gekocht, vliegen de verzekeringen je om de oren. Van boedelverzekeringen tot overlijdensrisicoverzekeringen, het is soms best moeilijk om te begrijpen wat deze verzekeringen inhouden en wat er nou ├ęcht nodig is. In dit artikel leggen we je uit welke verzekeringen voor huiseigenaren verplicht zijn.

Opstalverzekering

De allerbelangrijkste verzekering is de opstalverzekering (staat ook wel bekend als de woonhuisverzekering). Deze verzekering is verplicht voor iedereen die een koopwoning heeft met een hypotheek en is bedoeld voor alle zogenaamde onroerende goederen. Dat zijn alle zaken die bij je huis horen of eraan vastzitten. Denk bijvoorbeeld aan schuurtjes, leidingen, zonnepanelen of een cv-ketel. Via een opstalverzekering zijn al deze zaken beschermd voor schade als gevolg van brand, wateroverlast, inbraak of het weer.

Overlijdensrisicoverzekering

In sommige gevallen is een overlijdensrisicoverzekering verplicht. Via deze verzekering stel je nabestaanden in staat om de woonlasten te betalen als je zelf overlijdt. Meestal is deze verzekering alleen vereist als een deel van je hypotheek boven de 80% van de woningwaarde uitkomt.

Benieuwd hoe je jouw verzekeringen kunt registreren in Woonmapp?

Lees hier meer

Gebruik ook Woonmapp