https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/d29vbm1hcHAtbmw%3D/62ab3f3081501/shutterstock_2030932196_1_20220616_163320.jpgshutterstock_2030932196

Geld

Wanneer en hoeveel tijd besteden aan Woonmapp

Herinner jij je nog van school hoeveel tijd je moet besteden aan je huishoudelijke administratie? Vast niet, want dat wordt niet eens onderwezen. Logisch dus dat veel mensen hun administratie lastig vinden. Om jou toch op weg te helpen, geven we je hieronder een paar richtlijnen, zodat jij weet wanneer jij het beste tijd kan besteden aan Woonmapp.

Wekelijks

In principe is het niet nodig om elke week je Woonmapp-account bij te werken. Wel raden we je aan je post elke week goed in de gaten te houden. Zorg ervoor dat je iedere week je post leest, zodat je up-to-date blijft met betrekking tot abonnementen, verzekeringen en rekeningen.

Maandelijks

Het is raadzaam om elke maand een half uur tot een uur te besteden aan Woonmapp. Controleer eerst of je alle rekeningen hebt betaald en of al je contracten (voor bijvoorbeeld elektra of verzekeringen) nog lopen. Daarna is het handig om na te gaan of je die maand een aankoop voor je huis hebt gedaan. Zo ja, dan kun je handleidingen en eventuele garantiebewijzen opslaan onder het kopje ‘Inboedel’ in je Woonmapp-account.

Jaarlijks

Het is belangrijk ieder jaar een middag te besteden aan het opruimen van je administratie in Woonmapp. Ga na welke documenten je niet meer hoeft te bewaren en gooi die weg. Ook is dit een goed moment om je contracten en abonnementen na te lopen. Zijn er misschien abonnementen die je niet meer nodig hebt? Dan kun je die nu opzeggen. Tot slot kun je tijdens het jaarlijkse Woonmapp-moment planningen maken voor onderhoud en verbouwingen. Op die manier heb je daar de rest van jet jaar geen omkijken meer naar.

Tip: het is handig om je jaarlijkse Woonmapp-moment te plannen in maart of april. Rond die tijd moet je toch al veel informatie opzoeken voor de inkomstenbelasting.

Wil je meer weten over het belang van een geordende administratie?

 Lees dit blog

Gebruik ook Woonmapp