https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/d29vbm1hcHAtbmw%3D/62d51ed695bc8/shutterstock_2179368993_1_20220718_105030.jpgshutterstock_2179368993

Woning

Hoe regel je een bouwkundig rapport?

Je bent eruit: je hebt het huis van jouw dromen gevonden, maar voor de zekerheid wil je toch nog een bouwkundige keuring uit laten voeren. Hoe pak je dat aan?

1. Kies zelf een bouwkundig adviesbureau

Allereerst is het mogelijk helemaal zelf te bepalen wie de keuring uit gaat voeren. Vaak zal de makelaar een bouwkundig adviesbureau aanraden, maar het is jouw geld, dus neem de vrijheid om zelf een onafhankelijke, betrouwbare partij te vinden. Je kunt de bouwkundige bureaus bij jou in de buurt vinden door te googelen op ‘bouwkundige keuring’ plus de plaats waarin je woont.

2. Regel een bouwkundige keuring via belangenorganisaties

Je kunt er ook voor kiezen om te vertrouwen op de ervaring en expertise van belangenorganisaties. Zo biedt Vereniging Eigen Huis een keuring aan op basis van de inhoud (het aantal kubieke meters) van het huis. Deze keuring staat bekend als goed en betrouwbaar.

3. Tijdens de keuring

Het is belangrijk zelf bij de keuring aanwezig te zijn, zodat je de informatie goed kunt opnemen en eventueel vragen kunt stellen. Neem van tevoren met de bouwkundige door op welke punten jullie extra willen letten, zodat de doelen van de keuring helder zijn.

Daarna is het een kwestie van het rapport afwachten! Wil je meer weten over de inhoud van een bouwtechnisch rapport?

Lees hier meer

Gebruik ook Woonmapp