https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/d29vbm1hcHAtbmw%3D/62baddf83e020/shutterstock_1120440308_1_20220628_125448.jpgshutterstock_1120440308

Woning

Hoe krijgt mijn huis het Politiekeurmerk Veilig Wonen?

Wil je jouw woning optimaal beschermen tegen inbraken? Dan is het raadzaam het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) te behalen. Dit keurmerk geeft aan of een woning voldoet aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Bij een woning met het PKVW neemt de kans op een geslaagde inbraak af met wel 80%! Alle reden dus om te verkennen hoe je dit keurmerk kunt verkrijgen.

Check of je aan de eisen voldoet

Voor het keurmerk moet je woning aan een aantal eisen voldoen. Hieronder staan de belangrijkste:

  • Je huis moet gecertificeerd hang-en-sluitwerk hebben. Op deze pagina zie je welke producten voldoen aan de eisen van het PKVW.
  • Verlichting bij de buitendeuren.
  • Zicht vanuit de hal naar buiten.
  • Rookmelders op iedere etage en op de juiste plek.

Als je denkt dat je huis aan deze eisen voldoet, is het tijd om een beoordeling te regelen.

Maak een afspraak met een PKVW-expert

Een afspraak met een PKVW-expert kun je regelen via de website hetccv.nl. Dit is de website van het Centrum van Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Onder het kopje ‘Woninginbraak voorkomen’ kun je eenvoudig doorklikken naar het PKVW en vervolgens naar een kaart waarop je alle erkende PKVW-experts kunt zien. Daarna is het slechts een kwestie van een afspraak maken met een expert bij jou in de buurt en je beoordeling afwachten! Mocht je huis toch niet aan het PKVW voldoen, dan geeft de expert jou tips, zodat je een andere keer het keurmerk wel kunt halen.

Benieuwd wat de allerbelangrijkste anti-inbraaktips zijn? Lees dit artikel.

Gebruik ook Woonmapp