https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/d29vbm1hcHAtbmw%3D/62ab42510c704/shutterstock_2155915419_1_20220616_164641.jpgshutterstock_2155915419

Inboedel

Hoe kies je een nieuwe bank?

Tijd voor een nieuwe bank? Voor een geslaagde koop zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Met de onderstaande tips kun je na drie stappen lekker zitten!

1. Niet alleen meten, maar ook inzichtelijk maken

   Voordat je beslist welke bank je wil kopen, is het uiteraard belangrijk om op te meten hoeveel ruimte je eigenlijk hebt. Echter, om echt te kunnen beoordelen wat voor maat bank in je interieur past, is het slim om een nieuwe bank na te bootsen. Dit kun je doen door een paar stoelen neer te zetten op de plek waar je nieuwe bank moet komen. Zo krijg je meer inzicht in hoe de grootte van je nieuwe bank in het echt gaat uitpakken.

   2. Praktische overwegingen

     Nadat je hebt gemeten, moet je nagaan hoe een bank praktisch voor jou het beste werkt. Vind je het fijn om lekker onderuitgezakt te relaxen? Kies dan voor een dieper zitvlak met zachte kussens. Geef je de voorkeur aan een actieve zit? Dan is een korter zitvlak met harde kussens de beste keus. Denk ook na over eventuele vlekken op je nieuwe bank. Als je huisdieren of kinderen hebt, is het raadzaam voor een leren bank of een afneembare hoes te gaan.

     3. Op naar de juiste stijl en kleur

      Als je goed hebt gemeten en de praktische kanten van je nieuwe bank hebt overwogen, is het tijd de juiste kleur en stijl te kiezen. Je kunt de muur hierbij als richtlijn gebruiken. Bij een donkere muur past een bank in een lichte kleur en bij lichte muren komen juist donkere banken beter tot hun recht.

      Tip: neem naar de winkel een foto mee van de plek waar de nieuwe bank komt te staan. Zo kan een adviseur beter inschatten welke stijl en kleur het beste in jouw interieur passen.

      Benieuwd hoe je jouw nieuwe bank kunt registreren in Woonmapp? Lees meer!

      Gebruik ook Woonmapp