https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/d29vbm1hcHAtbmw%3D/62b4628506bdc/shutterstock_1959657010_1_20220623_145429.jpgshutterstock_1959657010

Bouw

Een verbouwing; wat komt daar eigenlijk bij kijken?

Bij een verbouwing komen veel zaken kijken. Maar welke zaken zijn dat eigenlijk precies? Hieronder lees je welke stappen allemaal voorafgaan aan een verbouwing.

Stap 1: van inspiratie naar inventarisatie

Je hebt al een poosje idee├źn over wat je zou willen veranderen aan je huis. Je wil bijvoorbeeld meer licht op zolder of een lagere energierekening. Als je serieuze verbouwplannen hebt, is het belangrijk om de stap te zetten van inspiratie naar inventarisatie. Dat betekent dat je concreet gaat maken welke klussen je gaat aanpakken en hoe het eindresultaat eruit moet zien. Zo geef je jouw verbouwing een duidelijk beginpunt.

Stap 2: budget vaststellen

Verbouwingen zijn vaak prijziger dan je denkt. Om er zeker van te zijn dat jouw plannen uitgevoerd kunnen worden, is het van belang een budget vast te stellen. Bepaal hoeveel geld je wil uitgeven en of je de verbouwing financiert met spaargeld of een lening. Bovendien is het verstandig altijd rekening te houden met extra kosten, want vaak blijkt tijdens een verbouwing dat onverwachts extra werk nodig is.

Stap 3: een aannemer kiezen

Zodra je weet wat je wil verbouwen en wat je budget is, kun je op zoek naar een aannemer. Neem de tijd om verschillende aannemers te vergelijken en informeer bij familie en vrienden naar geschikte vakmensen. Let bij je keuze op kwaliteit, de prijs en het contact met de aannemer, zodat je zeker weet wat je kan verwachten.

Stap 4: vergunningen?

Voor grote verbouwingen heb je vaak een vergunning nodig. Denk aan een dakkapel of een uitbouw. Om uit te zoeken wat je plichten zijn, is de website Omgevingsloket.nl je grote vriend. Hier kun je eenvoudig checken of voor jouw verbouwing een vergunning nodig is en vervolgens kun je op dezelfde site deze aanvragen.

Stap 5: aan de slag!

Heb je alle bovenstaande stappen nagelopen? Dan is het tijd om aan de slag te gaan! Als je een aannemer hebt ingehuurd, heb jij nu in principe al het werk wel gedaan en is het wachten tot de klus klaar is. Niettemin is het aan te raden wel een oogje in het zeil te houden, want er kunnen zich altijd problemen voordoen.

Wil je weten hoe je jouw verbouwing kunt inplannen met Woonmapp? Klik hier!

Gebruik ook Woonmapp