https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/d29vbm1hcHAtbmw%3D/62ab3b21d10a1/shutterstock_750117901_1_20220616_161601.jpgshutterstock_750117901

Geld

De drie voordelen van een geordende administratie

Vind jij het nog niet zo makkelijk om een huishoudelijke administratie op te zetten? Je bent niet de enige: uit onderzoek blijkt dat vier op de tien Nederlanders worstelen met hun administratie. Hoewel het een lastige klus kan zijn, heeft een geordende administratie grote voordelen. Lees hieronder welke voordelen dat zijn en ga snel aan de slag met woonmapp!

1. Nu bijhouden scheelt straks tijd

Je cv-ketel gaat kapot en je zou zweren dat je nog garantie had op dat apparaat. Maar waar is dat garantiebewijs? Je kunt jezelf veel zoektijd besparen door dergelijke documenten op één plek te bewaren, dan kun je ze altijd snel terugvinden. Het opzetten van een administratie lijkt dus in het begin veel werk, maar later betaalt zich dat terug!

2. Inzicht in uitgaven en inkomsten = minder vaak schulden

Een belangrijk onderdeel van je huishoudelijke administratie betreft geld. Denk aan de belastingen die je voor je huis moet betalen of de verzekeringen die je moet afsluiten. Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat een goed overzicht in je financiële administratie heel belangrijk is: mensen die hun administratie op orde hebben, ervaren minder snel geldproblemen. Zij hebben namelijk minder vaak betalingsachterstanden en ze zien minder vaak rekeningen over het hoofd. Zorg dus dat je jouw administratie op orde krijgt en voorkom schulden!

3. Overzicht geeft rust en maakt plannen inzichtelijk

Ken je dat ongemakkelijke gevoel dat je nog iets moest betalen, maar je weet niet meer wat? Als jouw administratie actueel en goed gedocumenteerd is, zul je veel minder vaak last hebben van dat vervelende gevoel. Overzicht geeft namelijk rust. Daarnaast is het een stuk makkelijker om toekomstplannen te maken als je precies weet hoe je ervoor staat. Benieuwd wanneer je aan die uitbouw kunt beginnen? Als je jouw uitgaven, vergunningen en andere plannen helder hebt, weet je in no-time wanneer je kunt starten.

Wil je weten wanneer jij het beste tijd kunt besteden aan Woonmapp? 
Lees meer

Gebruik ook Woonmapp