https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/d29vbm1hcHAtbmw%3D/62ab414e9888a/shutterstock_2127174230_1_20220616_164222.jpgshutterstock_2127174230

Onderhoud

Drie tips voor stralende ramen en kozijnen

Zijn je kozijnen pas geplaatst of net geverfd? Dan wil je ze natuurlijk mooi houden. Met de onderstaande tips haal je het maximale uit je kozijnen.

Tip 1
Was je ramen en kozijnen eens per twee maanden.

Vervuiling heeft een slechte invloed op de levensduur van schilderwerk. Het is daarom belangrijk om een aantal keer per jaar je ramen en kozijnen te wassen. Je kunt hiervoor het beste de kozijnen en ramen afsoppen met warm water of een speciale verfreiniger gebruiken.

Tip 2
Gebruik alleen zachte materialen tijdens het schoonmaken. Agressieve middelen zoals zoutzuur of logen en krassende voorwerpen als schuursponsjes, messen of schroevendraaiers kunnen je ramen en kozijnen namelijk beschadigen.

Heb je een regenton? Gebruik dan het water daaruit. Regenwater bevat geen kalk, waardoor je minder snel strepen zult maken op je ramen.

Tip 3
Verwijder of vervang het hang- en sluitwerk voordat je ramen of deuren opnieuw schildert. Op die manier kun je alle plekken goed bereiken met je kwast en behaal je het beste resultaat.

Ben je van plan je hang- en sluitwerk te vervangen? Dan is het verstandig om dit vóór het schilderwerk van je kozijnen te doen. De afmetingen van bijvoorbeeld het deurbeslag kunnen variëren, waardoor soms lelijke plekken zichtbaar worden. Gedurende het schilderwerk demonteer je het sluitwerk en na het schilderen kun je het opnieuw monteren.

Gebruik ook Woonmapp